Sunday, November 8, 2009

KENAPA HUJAN TURUN???


huuhh..u kno wut?? tOday is sO hOwt.. sO hOwt u knOoo...*minah gewdix yg ckp*

hehe...tp betuL la minah Gedix tu ckp....
ari nih mmg sgt amat pns...giLa babS&%$#@!?/%? la punya pns...dh tuh yg ko g pakai longsleeve dlm bilik apsal?? ngee..

Aku suka hujanHujan pun suka akU kot..haha…Hujan yg mna nih? Hujan band ka Hujan natural Hujan..ngeng! dua2 pon bOleh bah klw ko *ayat femes org sabah* heuww…mau uLang lagi..akU suka hUjan sbb hUjan bt akU gumbira x terkata..Hujan bt akU giLa..giLa yg menyumbang kpd smgt aku utk menyumbangkan sora yg suda sedia sOmbanG mambanG *ada akU kesah!* haha..seLAin itU, *guna penanda wacana yg betuL* hUjan juga bleh bt MATA aku cm maTa Garfield, kuyu gitu..lg best klw time hari2 exam cm ni..(eh aku x mention plak kan,, skang ni aku sdg menghadapi peperiksaan akhir utk sem1 tahun2 *ayat Lengkap*) huhu,,maLahan, hUjan bt mata akU teringin sgt2 dekat sma bantaL n Andy…*sape tuh??* tett…ah bkn sal itu pon aku mau ceghita…aku mau ceghita sal HUjan…paam ka?? Ok2 reLax ..”hujan itu indah, indah itu hujan”,,ituLah kata2 dari seorg insane seni yg bergeLar Didyanie..ahakSSSS….tp yg pnting,,,HUjan juga membentuk n menjana kemaLasan aku utk MANDI!! lalala~~

Sudah3!! Bkn itu yg aku mau ceghita…*ayat beruLang*

Alkisah,,,ptg smlm hujan turun dgn Lebatnya…kiLAt sabUng-menyabUng bak ‘ayam berkokok smbil bersabung’ *xda kaitan*…petir&kiLat mengeluarkan kUasa ultra spotLite nya…hurmm time tuh aku tgh sibuk cari kamera mau amik view kolej n pdg yg bg aku cantek sgt”.. serius,,aku xpasan pun sblum nih klw hujan, pdg tuh akan digenangi ayer hujan yg bila aku tgk aku leh kata “uii lawanya,,cnteknya pdg time hujan…mcm mau guLing2 ja,cm mau Lompat2 ja” kesimpulannya, aku mau maen hUjan d tgh pdg la tuh…

Huh time aku amik gmbr punya la takOt..sbb berapa kaLi ntah kilat tu amik gmbr aku gak..huh maunya klw kna Flash kiLat kang jd ikan bakar akU…huhuw.. romet aku dh start mau melelapkan mata suda…masa aku kt blkg pintu mngelak kilat tuh, nmpk lak jiran aku Maz baru mau masuk bilik dia gak…then,, after several minutes aku kuar lg g koridOr tgk hujan…suddenly, bila aku tgk kt jemuran baju romet..aku nmpk smthing terlekat pd towel kuning romet..”apa tuh??”..seheLai kertas rupanya dan yg aku terGERAM HATi biLa kertas tuh tertULis “KENAPA HUJAN TURUN? SEBAB DIDY NYANYI”..OK FINEee…aku tau nih sapa punya keja…pala wotak aku suda set xda Len mmg jiran sebLah nih yg bUat (BEDY,MAZ N ALSO HER TWIN MADI MAYBE)…hurk! cari pasaL ka...

OOO….patut la mlm sama2 tgk Muzik2 d tv café korg ckp mau bt smthin’ sama aku…igt mau curi baju-T hitam akU yg tertulis “KENAPA HUJAN TURUN, PIKIR LA SENDIRI”…ni semua nih sbb aku salu meLaLak d Luar Koridor a.k.a Balkoni Luar biLik aku la..aku klw time exm mmg Lepak Luar mlm2…smbil mengapal butir2 jwpn tuk paper sok la konon…Uwekkk…tp bnyk meLaLak dr mengapal sbnrnya…klw xcaya tnya romet aku…hAHAHA…bedy salu kata “dd dah dd,,,hUjan kang x lama” (lebih kureng gitu la bedy ckp), Maz lak kata akU psg cd, mcm2 lagu ada..*sora akU sbnrnya*..hehe.. aku tau bkn korg ja yg gewam aku meLaLak..kot2 jiran seblah kanan or kiri bilik aku ni pun tahan2 ati ja…*akak2 seniOr Lak tuh* sabar2 haha…--FIN--

-nih bhn bUkti-
sapa punya tulisan ni?? bedy ka maz? ngakU cepat!

p/s *MAAF la buat jiran2 kuh yg sporting *sporting ka??* cm ni la akU..xpyh ckp la kamu pun tau dah kan akU cmna..ngeee…salam2..*umpama bermaafan di hari raya*

**aku merapu n tidak baca buku... utk exam sok,,last plak tu....** +_+














**can U see the pOurinG rain ^_^**

3 comments:

baby_dolphin said...

kehkehkeh..
bru sdor rpny kalo ujan...pdg bola mst la btkung air..
pdg pasir pon ley btakung air dowh..
ahahhaa...dd ngokngek...hikhik

di.dY.a.niE. A.Li said...

amboyessss....
bestnya "PUJI" akU ngOkngex...
buwekkk....xkesah la baru sdr ka apa...yg pnting akhernya aku bisa sadar juwaa...kakaka..tima la pOjian kU...
**eJa ngosnges**

.b.e.d.d.y. said...

hahaha..
tapi lps ni jangan malu2 pulak nak nyanyi kat koridor tu eh..
ktorg x kesah pown..
:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mahujadibegini-bila?-nanti!

mahujadibegini-bila?-nanti!