Saturday, November 7, 2009

akU.Pun,maU,Jua....

ok...virus N.Blog72 dah menUlar dlm diwi.ngeng!
td kan bc 1 entri ni kt lptop rom8...
time bc tuh asyik mau geLak ja...bkn apa,,apa yg gugurl tu tulis mcm bnyk sgt perSAMAan yg keBETULan ngan apa yg aku mau as a girL ada pd sorg yg bergeLar Lelaki..hohoho
ermm ni entri tuh...iqra' k...^_^ *tiada sebrg perubahan ayat pd entri inih..ori k* *ayat kaler ungu ayat aku yg menyampuk*

-Kalau Ini Jodoh-Nya-

Ceyy.. Tajuk cannot go (tak.bleh.blah.-TBB)

Aku rasa aku sebagai perempuan, aku nak lelaki macam ini

1. Biar dia tinggi. Biar.
Perempuan tu pendek dia 155 cm cam aku standard lah kan.
Aku tanak laki yang suam suam je tinggi sikit dari aku.
Aku rasa tak secure.(betul3..p tatau dpt ke x =))

2. Kalau keluar makan.
Biar dia decide makan kat mana.
Kalau boleh biar dia bayarkan sekali pada pertemuan pertama. Ecey.
Nampak cam gentle je kan.hehe. Lepas tu tukar2 la. Aku blanje kau, kau blanje aku.(sukung2: aku jwb lg)

3. Bila nak tido.
Aku lebih suka tak payah itu muah muah muah muak i hug u u hug me sampai esok.
Biar dia kata 'Selamat malam sayang, baca doa, nanti Subuh kejutkan okay.Assalamualaikum'
Fuh.. tenang kan jiwa? (betul3)

4. Kalau aku duk bising pasal gossip.
Biar dia tegur.
'Aisy, tak baik cakap macam tu la'
Lepas tu dia pulak membebel. Sweet :) (mmg sweeeettt:)

5. Bila aku mesej dan tanya buat apa.
Dia jawab 'Baru lepas solat, ni nak study la sayang'
Leganya dapat kekasih macam ni. (amin..)

6. Kalau nak date.
Tak payah nak pegang tangan.
Dah pegang tangan karang nak pegang2 benda len plak. Sangat kesyaitanan di seluruh badan.
Bagusnya kalau lelaki itu tengok je. Tengok mata. Cakap lemah lembut. Kan dari mata turun ke hati? (sgt setuJu!)

7. Bila mesej, banyak keluar perkataan InsyaAllah, Alhamdullillah, amin. Secara tak langsung aku yang start mesej dengan perkataan 'weh, kau....' ni pun akan menjadi lebih insaf. hehe (aku mmg salu type weh,wep,oii,ect...ngee)

8. Aku suka lelaki yang berpelajaran. Kalau boleh lebih pandai daripada aku. Pandai dari segi berfikir. Pandai berkata2. Yang penting bukan nerd. Sampai ko nak sembang pasal bola pon dia akan cakap 'Hah? Man U tu ape?' Kalau dapat kekasih macam tu baik bunuh diri je. huhu (huhuhu jg)

9. Biar dia ajak semayang. Jom semayang jom. Waktu Isyak dah masuk 30 saat lepas ni sayang, babai dulu eyh. Tenang jiwa. tenang :) (sejUk aty ku)

10. Kalau boleh biar dia dari keturunan yang baik. Ada masa depan yang cerah. Kulit tak cerah sangat tak pa. Janji masa depan cerah. Yang penting apa kawan2? Tinggi. (yeap3)

11. Bila kita keluar bersama dan terserempak dengan kawan dia, dia patut cakap ' Ni sayang aku' Bukannya lari2 dari kawan kawan dan nyorok2 tanak bagi kawan nampak. Sangat tak ikhlas taw tak. Biar perempuan tu rasa dihargai. (hahahahaha)

12. Kalau boleh. Biar dia tahu cinta itu patut kekal ke jinjang pelamin. Bukannya bila kapel, kita tanya, awak nak kawen ngn sapa? 'Ntahla, tak terfikir lagi' macam gampang. Gampang tu senang okay. hahaha. :p senang dia je cakap camtu. Abes tu kapel untuk apa? wadefec. (twink3)

13. Biar dia berkawan dengan ex ex ex ex dia kalau ada. Biar dia berkawan dengan semua perempuan. Jangan sebab dia dah ada awek, persahabatan dia dengan semua orang terbatas. Sangat tak cemerlang macam tu. Tak payah nak rasa tergugat. Sebab kalau orang yang betul2 sayang, he will stay with u :) (lalala...)

14. Kalau lelaki itu suka perempuan sexy dan suka tengok American Next Top Model dan suka mengusya awek tepi fakulti contohnya. Biar dia tengok. Kalau kau tak sexy, tak payah nak jadi sexy. Jadi diri sendiri lebih baik. Ingat.. if he likes u, he will be with u. (amat2 setUju! hahaha)

15. Kalau gadoh sebab dia buat perangai celaka, biarkan si lelaki itu dengan kehidupannya. Takyah buang masa nak meraung2 8 jam sambil terpusing2 dalam bilik. Hello, sesorang yang menyayangi anda sepenuhnya takkan membuat anda sedih secara berterusan. :) (sukunG lagi n lagi)

16. Biar dia tidak merokok dan tidak bermisai. Aku akan pening kalau hidu bawu rokok. Mungkin orang lain itu biasa. Tapi. aku nak hindari daripada waktu tua aku nanti menjaga orang yang stroke sebab zaman mudanya asek dengan rokok. Aku tua nanti nak main dengan cucu. Bukan nak jaga orang sakit2 akibat merokok ni. Kalau bermisai tapi kaya macam Uncle K, takpa. (hrp sgt...akU sgt alert pd bau rOkok,uhukhukhuk)

17. Biar dia tahu bagi bunga. Biar dia tahu bagi teddy bear. Biar dia tahu perempuan sukakan orang yang caring sweet sweet manja choii camtu kan. Kalau ada kekasih yang tak bagi bunga sebab kata ' Bagi bunga, bunga akan layu,kalau bagi diri ini padamu, ia akan mekar sepanjang hayat.Choi tak sweet langsung. Itu kedekut. Bukan mekar. Pegi mampos. (wahahahahahaha...)

**tuhan beri aku cinta-ni lagu ok...by ayushita**

sumber: http://jgnkwnorgjht.blogspot.com/

2 comments:

loyal cherries said...

i love those statement..mcm cinta kite.kuikuikui...

di.dY.a.niE. A.Li said...

waahh...
hOw Lucky u r...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mahujadibegini-bila?-nanti!

mahujadibegini-bila?-nanti!