Thursday, August 19, 2010

tidak cukup kuat lagi (i)

salam...
cm berkurun jugak la x update belog ini...

ya...kehidupan semakin terkawal, semakin berjadual, (terkawal yg cmana tu?)
semakin terkongkong dan semakin terbeban (ini sebenarnya mksud sebenar)
waduh...projek2 kelas semakin memerlukan tenaga zahir dan batin aku dikerah..
malam ni meeting projek ini, malam sok pulak meeting projek itu...
**redha**
sem ni bnyk bnda yg praktikal..bkn hanya teoritikal
tapi jujur ku katakan....aku penat dengan semua ini....(lor didi ni baru ckit la yg ko buat! bnyk lagi x urus sbnrnya..fine...)
tidur terganggu (ya didi yg suka tidur dan sanggup xg kelas klw dia mmg xbleh buka mata!)
baru2 nih Hujan Lebat beserta kilat,guruh & petir...
haa petir tu la yg buat blok aku terkejut!
fire drill memeriahkan suasana sebelum berbukak (dlm 7.20 maybe)..berlanjutan sampai ke 10-11 pagi esoknya...ya Allah...boleh bygkan x bgimana kami tidur dgn keadaan cmtuh.
fine,,aku cm org gila tutup tlinga ngan bantal, ngan teddy bear...aku jerit dpn menatang tu (xmembantu lgsung pun tindakan aku menjerit tu!) tp xcukup buat aku bleh tido.
aku stay cafe kajai sampai kul5 pagi..dgn penuh hrpn bila aku balik bilik bunyi itu suda tiada lagi.
jiwa suda tenang, otak suda stabil...aku balik bilik......
lol!! belom smpy tangga blok lg aku bleh dgr itu fire drill masih bunyiiiiiiiiiii..arghhhhhhh....mengucap bagai. aku paksa mata aku tutup..tekan kuat2 bantal d telinga. ya aku berjaya jua...tp selang 10 minit aku akan tersedarrrrrrrr..uh3!! aku suda pusenggggg....begitulah dia sampai esok paginya...sedikit trauma ok! salute la ngan mereka yg bleh tahan..tp bukan aku!! klw aku gangster..lama dah aku jolok ngan batang apa2..bg pecah sama dia...huhuhuhuhu...(bulan puasa ni dd..sabar2)
kesannya,,sehingga ptg semalam...aku masih kemengantukan..betapa aku berusaha membuka mata aku yg makin sepet. bleh lecturer aku berdiri sebelah aku time bg lecture..adeh2...xda tempat len ka en.Naz..sob3x...semalam tido kul2.30 pg,,bangun sahur kul4.55 pg...mandi dulu baru sahur (parkinson aku dlm toilet woiiiiiii)T_T...harus mandi..klw x posa ganti menjadi 7 hari...(ok,,bucur rahsia d cni).....then, aku xtido..kul9 pg tu baru rsa ngantuk balik...ok dgn hrpn dpt tido lena tp TIDAK jugak!. ada ja msg+call..bla3..aku mmg dilanda ketabahan yg teruji...thanx la...sumpah! aku xsuka terlibat ngan mslh rumah tgga org lain...kang apa2 aku juga kan yg kena..adeh2...

lagi hampa dan terasa :: tidak berkesempatan menunaikan solat tarawih gara2 jadual meeting projek yg aku pun xpaham..sedih2 baru 2x aku g foyer kolej.......terasa kurang nikmat ramadhan kali ini....sekian~~

2 comments:

AiZ said...

takpa.. ada sebab takpa.. tapi kalau takdak sebab... hmm? hehe

ddYanie said...

hurmmm..yup2 tp sbb tu boleh dipertimbangkan lagi kot Aiz...dahulukan yg lebih penting dr yg penting..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mahujadibegini-bila?-nanti!

mahujadibegini-bila?-nanti!