Tuesday, September 7, 2010

semua serba x kena

salam...

hadoiiihhh....
apa kejadian la hari ni...
semuanya yg aku buat,,mesti jadi semcm...

1st - hari nih aku kena g wt follow up lg kt pej.dekan fac psl nak gantung Banner program course..dan akhirnya td kul2 kena call yg surat kelulusan dh ada..fuuuhhhh lega! sebab semlm aku dh naek bengang dh ngan officer tu..mcm2 hal...bleh plak sbb nk gantung banner under prog. course perlu minta kelulusan dr PPP. Mana aku terkejar2 g jumpa Dr.Samad, g fotostat, then, sampai2 kt PPP..x terima sbb prog. bkn under kelab or persatuan bla3...arghhhh geram3..abes yg officer kt fac suh aku bt apa...wuu tau la aku xpenah bt keja ni b4 ni..fine...pengalaman utk menimba pengetahuan mengajar erti kesabaran dan ketabahan..(tabah la sgt...) aku memBLAHkan diri ke Mid & Jalan TAR...gila mrajuk kan aku...(hatchum! sori bersin..*_*)

2nd - sambil tunggu feedback dr deanery, aku & ijan (satu2nya kosmet aku yg ada kt ukm ni lg) g kedai printing kt jln Ktm Ukm nuh..alhamdulillah, dpt print poster 20 keping = rm60..
i Loikeee...ngee..hacchum!!! adei bersin lagi!

balik tu ijan ajak jalan kaki ja..ijan kata dia xpernah lg jln kaki balik dr ktm..ok jom..tgh2 jln kt dpn padang Golf tu kan..tiba2 ijan berenti! np jan? "sshhh ada ular!" aku: HAHHH!!!! mana3?? hwaaa...(mcm2 gaya aku buat, mcm2 sora aku kuar)..huwwaaa! ya! aku nmpk! laju gila binatang tu lalu dpn kami...(ada la dlm 5-10 minit aku rasa trauma ckit) jln pun xbetul..asyik duk hentak kaki ja..geli3!! siuttttt~~~ ijan sgt pelik tgk aku...ya..tula 1st time ijan nmpk aku cmtuh dan kata : eee teruknya....=_="

3rd - kul3 berangkat ke fac lg..berjalan sambil membawa Banner d tgn...(ok panas..dan aku selsema) xmo dah menyusahkan ijan..so aku pasang sndiri banner tu kt fac...D.I.Y! yeah settle! =)..
(pandai kan sy gantung banner??:)

pastu, g PTSL pulang buku kt mesin. ok aku dh xmo guna mesin pulang buku kt bwh tu..bleh dia maen2 ngan aku..kejap masuk, kejap kuar..(cm biol ja aku rasa td)..so better pulang kt dlm..ya! berjaya! tp time amik resit tu bleh plak buku tu kuar balik..bkn setakat kuar tp siap tersangkut kt mesin tu lg..terkejut!!! adoh2 tersangkut & terkoyak kot cover dpn buku tu..aku dh gubra! g kaunter minta tlg..tp stuff len yg nmpk dulu...diorg leh nmpk kot muka aku dh cuak2 pucat tgk buku tu..wuwu! abg tu tarik buku tu..ok2...mmg rabak ah cover dpn...speechless!! "hurm adik kena byr ni dik" ok tmbh cuak...(buat muka sedih+kesal) "hehe..tade ar..gurau je..adik dh amik resit kan?" aku : haa ya3..dh amik dh... phew,,kecuakan beransur kurg... Thanx bro tlg saya..setau aku klw byr buku library ni mau rm300 pon ada kot...$_$..selamat! ok..aku harus kuar dr library...dh berapa kali aku bersin2 comel kt dlm PTSL...tisu lak tinggal kt loker..grrrr~~

4th - ok ni kt dlm bilik lak...phm2 je la klw duk sorg2 nih...roomate aku dh balik kul7 lbih pagi tadi..mamai2 aku salam ngan dia..ngan flu yg makin menjadi2..kepala yg dh puseng2..aku tertido xsedar diri dari 7pm smpai 8pm! yeah terbaek! aku bangun tekejut kot...g basuh muka...then, aku mkn..T_T...my adik Ridley call then suh tnya abah aku dpt hint x bila raya...(pakcik aku keja kt JHEAINS)..lalu td ngan sore sengau aku call umah then hntr msg kt Ridley...(RAYA ARI JUMAAT...SUDAH CALL RUMAH TADI)..xlama pastu ada msg..."ok..thanks...=)" aku : hurmm salah send la tuh! tapi jap...bila aku cek kt send msg : adoiii patut ar...aku yg slh send msg kt org...mata tingtong! aku yakin je send to Ridley but act. nama tu Ridhwan.."RID" kt dpn tu dh sama dh kan..adoiii maluu bah sayaaaaa!@#$%^&*#_#

p/s aku harap2 la...ni bnda last aku buat yg ada unsur2 pelik slps itu...aku kenapa r hari nih??@_@

blog_ini_di_update_dgn_mucus_yg_non_stop_kuar_dr_hidung_didi_owh_i luv bersin!
xbestnya demam sorg2 nih T_T--sigh-----

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Selamat Hari Raya

ddYanie said...

adeh faiz farish ni..tggu la dulu org bt post Hari Raya..hehe..nway,,SELAMAT HARI RAYA JUGA...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

mahujadibegini-bila?-nanti!

mahujadibegini-bila?-nanti!